LOS PEQUE RECICLADORES

Campanya

“Los Peque Recicladores” de Mallorca és una iniciativa de Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar els residus d’envasos de vidre a Espanya i al Consell Insular de Mallorca per incentivar el reciclatge de vidre entre els centres educatius de primària de l’illa.

Una campanya de sensibilització escolar que es desenvolupa a través d’un concurs perquè l’alumnat prengui consciència de la importància de reciclar els envasos de vidre.

Per a la posada en marxa del concurs, que s’inicia  l’1 de març i s’estén fins al 30 d’abril, s’ha col·locat un contenidor, que es buida i se’n recompta el contigut de manera periòdica, decorat i personalitzat amb la temàtica de la campanya, a prop de cada col·legi participa, perquè l’alumnat, professorat i famílies depositin els envasos de vidre.

El col·legi que més quilograms d’envasos de vidre recicli (per alumnes matriculats en primària), en cadascuna de les tres categories, serà el guanyador del concurs, que consisteix en un xec de 1.000 euros per a material escolar.

Les categories són:

Categoria A: col·legis amb més de 250 alumnes.
Categoria B: col·legis entre 151 i 250 alumnes.
Categoria C: col·legis amb 150 alumnes o menys.

Al seu torn, i immersa en la mateixa campanya, es llança “Los Peque Voluntarios” on les dotze millors iniciatives que fomenten el reciclatge d’envasos de vidre i promouen la participació de la comunitat escolar, rebran sengles premis consistents en un xec de 100€ per a material escolar.