LOS PEQUE RECICLADORES

Els escolars de l’illa de Mallorca van recuperar 79.980 kg d’envasos de vidre en la IV edició

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge dels residus d’envasos vidre a Espanya, i el Consell de Mallorca han aconseguit recuperar 79.980 kg d’envasos de vidre gràcies a la quarta edició de la campanya “Els Nen Recicladors”, l’objectiu del qual era conscienciar als escolars sobre la importància que té reciclar envasos de vidre.

La iniciativa ha comptat amb una participació total de 12.650 escolars d’entre 6 i 12 anys pertanyents a 52 centres de primària. Per al desenvolupament de la campanya es va posar en marxa un concurs en el qual competien entre sí els col·legis de l’illa, diferenciats per categories depenent del nombre d’alumnes matriculats en primària, amb l’objectiu de convertir-se en el centre més reciclador d’envasos de vidre.

En la categoria A, en la qual competien centres de més de 250 alumnes, el CEIP Vora Mar de Santa Margalida ha resultat ser el centre guanyador, amb una mitjana de 35,3 quilograms de residus d’envasos de vidre per alumne.

En la categoria B, on han participat els centres amb un número de matriculats en primària d’entre 151 i 250 alumnes, el centre guanyador ha estat el CEIP Vialfàs de Sa Pobla, amb una mitjana de 27,3 quilograms de residus d’envasos de vidre per alumne.

Per part seva, en la categoria C, de centres de menys de 151 alumnes, el CEIP Sant Domingo de Santanyí ha resultat ser el centre guanyador, amb una mitjana de 65,9 quilograms de residus d’envasos de vidre per alumne.